IKT-Warentest: Putten komen uit het zand tevoorschijn.
Netbeheerders gebruiken veel energie en financiële middelen voor het (water)dicht maken van hun leidingen om grondwater uit het riool te houden. Wanneer het grondwaterniveau stijgt, worden vaak ook de lekken in de putten zichtbaar. In dat geval moeten de putten gerenoveerd worden.
Putrenovatie: Prestaties van de methoden
Hoe presteren de verschillende renovatiemethoden voor putten? Om daar achter te komen is het doel van de groots opgezette IKT-Warentest Putrenovaties, die nu bijna is afgerond. Alle systeemtesten zijn afgesloten en alle data is verzameld.Bijzonder tafereel: 16 putten in het zand
Op het moment wordt de IKT-warentest voor putrenovatie afgebouwd en daarmee dus ook de gerenoveerde putten. Daardoor ontstaat voor de toeschouwer een bijzonder tafereel: 16 putten, dicht bij elkaar, worden van het omliggende zand bevrijdt en stuk voor stuk uit de testruimte vervoerd. Dat gaat helemaal niet eenvoudig, want sommige renovatiemethoden bieden enorme weerstand.
Eindsprint bij IKT-Warentest Putrenovaties
Nu moet alle data nog uitgewerkt worden. Ook moeten nog enkele Insitu-putonderzoeken gedaan worden. Daarna komt de werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers uit gemeentelijke netbeheerders, weer bij elkaar om af te stemmen wat er in het uiteindelijke rapport komt te staan. IKT-Project Manager Dipl.-Ing. Markus Gillar: „ In het voorjaar van 2016 willen wij de resultaten openbaar maken. Dan laten wij de prestaties van de verschillende renovatiemethoden zien.“meer over de IKT-warentesten (Duits)
Contactpersonen
Jaap Bresser
Project Manager
Telefoon: +31 (0)26 845 45 60
E-Mail: bresser@ikt-nederland.nl
Dipl.-Ing. Markus Gillar
Project Manager
Telefoon: +49 (0)209 17806-46
E-Mail: gillar@ikt.de
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */